Body Brein en Bewegingsoefeningen (BBB)

BBB voor ouderen

Body Brein en Bewegingsoefeningen voor ouderen...

BBB is een moment van ontspanning en plezier voor en met jezelf. Een natuurlijk en gezond alternatief om spanning te ontladen.
BBB is "Goed voor Lichaam en Brein”. Meer beweging bevordert uw concentratie, geeft een betere doorstroming met als resultaat meer energie en een fit gevoel.

Doordat we als mens vaak lang in een zelfde houding zitten (tv, computer, et cetera), weinig bewegen, weinig buiten komen of wandelen, maar ook omdat er in deze maatschappij veel van ons wordt verwacht (prestatiedruk), kunnen er blokkades optreden in het lichaam en in de hersenen.
Deze blokkades kunnen ons in het dagelijks leven lichamelijke en/of fysieke problemen opleveren.

Door middel van eenvoudige Body Brein en Bewegingsoefeningen kan er worden gewerkt aan deze blokkades, waardoor er een verbetering in de klachten kan optreden en in sommige gevallen de klachten zelfs kunnen worden opgelost. Meer beweging bevordert
  • uw concentratie
  • geeft een betere lichamelijke doorstroming
  • meer energie
  • beter kunnen focussen
  • algemene ontspanning, zowel geestelijk als fysiek

    Kortom een algeheel beter welzijn.

Wat is BBB?

BBB zijn eenvoudige en ontspannen oefeningen die in gevarieerde werkvormen worden aangeboden.
Deze oefeningen kunnen zowel staand, liggend als zittend gedaan worden en kunnen per persoon worden aangepast.
De oefeningen zijn geschikt voor iedereen, van elk niveau van elke leeftijd.

Wat doet BBB?

De verschillende oefeningen van Body Brein en Bewegingsoefeningen hebben het vermogen om specifieke delen van ons lichaam, brein en zintuigen ‘aan te spreken’.
Er zijn oefeningen die speciaal geschikt zijn voor verschillende vormen van coördinatie dan wel functioneren van ons algehele lichaam.
>>> Link/rechts coördinatie.

Functies communiceren met jezelf en je buitenwereld. Het zorgt dat je het vermogen hebt om met beide ogen en oren en beide kanten van je lichaam informatie kan opnemen en verwerken in het brein.
>>> Boven- onder coördinatie.

Functies organiseren van jezelf en je gedachten. Dit heeft het vermogen om te weten waar en wie je bent ten opzichte van je omgeving. Daarvoor is het nodig om je eigen centrum te kennen. Bij onbalans komen emoties ongecontroleerd naar buiten. Deze dimensie is verbinding tussen denken en voelen en tussen denken en doen. Het leren wordt hier dan als zinvol ervaren.
>>> Voor- achter coördinatie.

Verder werken we met ademhalingsoefeningen, een aantal specifieke yoga oefeningen en diverse massage oefeningen.
>>> Algemeen functioneren.

Zonder balans ontstaan er mogelijk concentratie problemen, teveel of te weinig concentratie, eindeloos opnieuw proberen, hyperactiviteit, te weinig actief, "begrijpt het niet", niet alert zijn ......
BBB is vooral gericht op stress verwerking en oefeningen en het voorziet het lichaam weer van energie en laat brein en lichaam weer samenwerken op een ontspannen manier.

Tijdstippen en inschrijving

BBB Wordt gehouden
Vanaf 9 maart - elke vrijdag ochtend 09:30 - 10:30 uur
De sessies worden gezamenlijk afgesloten met een gezellig kopje thee

Heeft U interesse? Neem contact op met ons.
Tel: Sigrid: 06-54261803 / Roderik: 06-52327488
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.